Таліби стягують танки та свої загони до кордонів Таджикистану

Таліби стягують танки та свої загони до кордонів Таджикистану

Таліби перекидають свої війська на кордон Таджикистану.

Танки та інша бронетехніка, раніше захоплена терористичним рухом «Талібан» після того, як США залишили Афганістан, помічені рухомими у бік кордону Таджикистану. Наголошується, що йдеться про розгортання великого угруповання терористів порівняно близько від кордону з цією державою, що може бути свідченням того, що терористи готуються до нападу на Таджикистан.

Декілька тижнів тому польові командири бойовиків терористичного руху «Талібан» знову зробили погрози на адресу Таджикистану. Це сталося на тлі того, як талібам було відмовлено у поверненні гелікоптерів та літаків, викрадених з Афганістану місцевими військовими льотчиками, з метою не дати бойовикам заволодіти цією військовою технікою. Загроза, зважаючи на все, є більш ніж реальною, оскільки якщо раніше в районі кордону з Таджикистаном спостерігалися лише великі загони бойовиків, то поточне перекидання військової техніки знову свідчить про те, що джихадисти готуються до нападу.

Про те, що терористи «Талібану» готуються до можливого нападу, ймовірно, знають і в Росії, про що свідчить заява Сергія Шойгу, в якій він зазначив, що Росія на тлі ситуації в Афганістані підвищує боєздатність своїх баз у Таджикистані та Киргизії, а також інших сил реагування на кризові ситуації.

Поділитись