«Талібан» наростив контрабанду наркотиків у Середню Азію

«Талібан» наростив контрабанду наркотиків у Середню Азію

Обсяг контрабанди опіумного маку та інших наркотиків з Афганістану до Середньої Азії після приходу до влади руху «Талібан» суттєво зріс.

Про це заявив глава МВС Таджикистану Рамазон Рахімзода, пише Sputnik. За словами міністра, таліби не лише не виконали обіцянки припинити експорт заборонених речовин, а й продовжують нарощувати постачання.

«Жодного явного результату ми не помічаємо — за рік з обігу в Таджикистані вилучено більше наркотиків, ніж минулого року», — сказав Рахімзода.

Глава МВС не навів конкретних цифр із цього приводу, але зазначив, що не бачить у терористів намірів докладати зусиль для боротьби з контрабандою.

Раніше стало відомо, що після захоплення влади в Афганістані бойовиками радикального руху Талібан виробництво опіуму в країні за 2021 рік збільшилося на вісім відсотків порівняно з 2020 роком. Урожай опіуму в Афганістані досяг 6,8 тисяч тонн. 2021 року на світовий ринок експортовано приблизно 320 тонн чистого афганського героїну.

Після захоплення влади «Талібан» неодноразово запевняв, що заборонить виробництво афганського маку та не допустить його експорту до іншої влади.

Поділитись