У США передумали посмертно помилувати вбитого поліцейським Флойда

У США передумали посмертно помилувати вбитого поліцейським Флойда

Рекомендацію посмертно помилувати Джорджа Флойда, який проходив у справі про наркотики 2004 року, відкликала рада американського штату Техас з питань помилування та умовно-дострокового звільнення.

Про це повідомили місцеві ЗМІ. Було відкликано 25 рекомендацій про помилування, включаючи подану щодо Флойда, пише видання Dallas News.

У повідомленні пояснюється, що рішення було прийняте у зв’язку з наявністю у рекомендації процедурних помилок та «нестиковок з правилами ради». При цьому не виключається, що Флойда можуть помилувати пізніше.

Прохання про помилування Джорджа Флойда у справі про наркотики раніше подала адвокат Еллісон Матіс. Флойд був заарештований у лютому 2004 року за звинуваченням у продажу крек-кокаїну. Він визнав свою провину та отримав ув’язнення терміном на 10 місяців.

Вбивство афроамериканця Джорджа Флойда сталося у травні 2020 року у Міннеаполісі. У ході арешту Флойда поліцейський Дерек Шовін застосував задушливий прийом. Незабаром після цього афроамериканець помер у лікарні. Шовін був визнаний винним у ненавмисному вбивстві.

У червні 2020 року американський суд засудив Дерека Шовіна до 22 років ув’язнення за вбивство Джорджа Флойда. При цьому сторона звинувачення просила Шовина 30 років в’язниці, а родичі загиблого вимагали довічного ув’язнення.

Поділитись