Літаки, що стежать за Кримом, можна побачити з окупованої Ялти

Літаки, що стежать за Кримом, можна побачити з окупованої Ялти

Літаки НАТО, що стежили за Кримським мостом, можна було побачити із Ялти.

Літаки та безпілотні літальні апарати, які використовуються НАТО для стеження за Кримом, настільки сильно наблизилися до Кримського півострова, що їх можна спостерігати за їхньою південною частиною Криму. Так, за даними джерел, напередодні з Ялти можна було спостерігати літальні апарати, що знаходилися над Чорним морем. Як виявилося, йдеться про британський літак радіоелектронної розвідки RC-135W Rivet Joint або безпілотний літальний апарат RQ-4A Global Hawk ВПС США, які знаходилися якраз на відстані близько 100 кілометрів від півострова.

Відомо про те, що висотний розвідувальний безпілотник RQ-4A Global Hawk ВПС США здійснював спостереження безпосередньо за територією півострова, проте британський літак радіоелектронної розвідки RC-135W Rivet Joint сконцентрувався в тому числі і на Кримському мосту, про що свідчать дані сервісу .

Фахівці зазначають, що залежно від умов видимості, спостерігати літаки на відстані 80-120 кілометрів цілком можливо, однак той факт, що такі польоти спостерігаються все частіше, викликає дуже серйозне занепокоєння, особливо на тлі спроб Києва використовувати дрони для атак.

Поділитись