В Україні націоналізували частину підприємств Коломойського

В Україні націоналізували частину підприємств Коломойського

Український мільярдер Ігор Коломойський був «шокований», дізнавшись про націоналізацію його часток в «Укрнафті» та «Укртатнафті».

Про це повідомляють українські ЗМІ. За їхніми даними, в оточенні Коломойського про націоналізацію довідалися вранці 7 листопада з реєстрів. У команди бізнесмена є неофіційні дані, що рішення було ухвалено на засіданні ставки верховного головнокомандувача – президента України Володимира Зеленського.

У Національній комісії з цінних паперів України раніше заявили, що 6 листопада влада вирішила націоналізувати стратегічно значущі підприємства – “Укрнафту”, “Укртатнафту”, “Мотор Січ”, “АвтоКрАЗ” та “Запоріжтрансформатор”.

Вони пов’язані з Коломойським, Костянтином Жеваго, В’ячеславом Богуслаєвим та Костянтином Григоришиним.

Повідомлялося, що акції підприємств будуть примусово відчужені у власність держави, їх спишуть із рахунків приватних осіб.

За українськими законами, компенсація за майно, примусово відчужене під час воєнного стану, відбувається з подальшим повним відшкодуванням його вартості (протягом п’яти наступних бюджетних періодів).

“Економічна правда” писала, що компаніям Коломойському належить близько 42 відсотків акцій в “Укрнафті”, найбільшій нафтовидобувній компанії країни, а державі – 50 відсотків плюс 1 акція.

За даними газети, в «Укртатнафті» Коломойський та Геннадій Боголюбов володіють приблизно 60 відсотками.

Поділитись