У В’єтнамі обрали нового президента

У В’єтнамі обрали нового президента

Національні збори Соціалістичної Республіки В’єтнам обрали члена політбюро, постійного члена секретаріату місцевого ЦК Компартії Во Ван Тхіонга новим президентом країни.

Про це заявив голова парламенту країни Вионг Дінь Хюе.

Він отримав підтримку 98,38% депутатів – 487 із 488 голосів. Церемонія вступу на посаду президента відбулася одразу після оголошення результатів голосування — Тхіонг склав присягу на вірність батьківщині, правлячій партії та народу В’єтнаму. На посаді глави республіки він має пробути до 2026 року

Нагадаємо, що 52-річний Во Ван Тхіонг став 12-м президентом в історії сучасного В’єтнаму. Він народився 13 грудня 1970 року у провінції Вінлонг. У 1992 році закінчив факультет філософії за спеціальністю «марксистсько-ленінська філософія» в університеті Хошиміну, а у 1999 році отримав ступінь магістра філософії університету соціальних та гуманітарних наук при В’єтнамському національному університеті Хошиміну.

У наступні роки політик обіймав різні керівні посади у Спілці комуністичної молоді В’єтнаму, а також у партійних організаціях на місцях. Став депутатом Національних зборів у 2007 році.

Минулий президент, 69-річний Нгуєн Суан Фук склав повноваження за власним бажанням у січні. Він став першим президентом історії сучасного В’єтнаму, який вирішив залишити цю посаду до закінчення терміну.

Поділитись