Винищувач ВПС Китаю влаштував погоню за американським літаком

Винищувач ВПС Китаю влаштував погоню за американським літаком

Китай перехопив поблизу Парасельських островів американський військовий літак.

У небі над Південно-Китайським морем стався небезпечний інцидент між літаками США та ВПС НВАК. Як стало відомо, американський військовий борт наблизився до кордонів китайського повітряного простору, внаслідок чого на його перехоплення було негайно відправлено винищувача J-11 ВПС НВАК. Останній негайно відправив екіпажу американського військового борту попередження про те, що у разі спроби подальшого наближення до кордонів КНР будуть вжиті дії щодо протидії влаштованій провокації. Китайський винищувач був озброєний чотирма ракетами класу “повітря-повітря” і влаштував переслідування американського борту протягом кількох десятків кілометрів, перебуваючи в хвості американського літака Boeing P-8A Poseidon на відстані лише 40 метрів, періодично виконуючи маневри навколо літака.

«Китайський винищувач J-11, озброєний чотирма ракетами класу «повітря-повітря», з’явився у хвості американського патрульного літака P-8, пролетів над ним і сів за кількасот футів від крила літака ВМС США. За словами офіційних осіб США, зіткнення, подібні до того, що сталося в п’ятницю над Південно-Китайським морем, стали майже щоденним явищем і стають все більш небезпечними. Інцидент між P-8 і китайським реактивним винищувачем стався за кілька десятків миль на північ від Парасельських островів, на які претендують Китай та В’єтнам», – повідомляє видання The Wall Street Journal.

Слід зазначити, що згодом американський борт змушений був перервати свою провокаційну місію.
Детальніше на: https://avia.pro/news/istrebitel-vvs-kitaya-ustroil-pogonyu-za-amerikanskim-samolyotom-na-rasstoyanii-vsego-lish-40

Поділитись