США вп’ятеро збільшать військовий контингент на Тайвані

США вп’ятеро збільшать військовий контингент на Тайвані

США найближчими місяцями планують направити на Тайвань від 100 до 200 солдатів на Тайвань у рамках посилення військового контингенту на тлі “все більш агресивної військової позиції Китаю”.

Про це повідомляє Taiwan News. Наразі, за даними видання, станом на 22 вересня 2022 року на Тайвані дислоковано близько 39 військовослужбовців та співробітників Міністерства оборони США. При цьому в 2016 році на острові було всього десять американських військових.

Президент Тайваню Цай Інвень після зустрічі з представниками американського конгресу заявила, що її країна активніше співпрацюватиме зі США та іншими демократичними партнерами для протистояння авторитарному експансіонізму та зміні клімату. За її словами, Тайвань та США продовжують зміцнювати військові зв’язки. У майбутньому Тайвань ще активніше співпрацюватиме зі США та іншими демократичними партнерами, зазначила лідер Тайваню. При цьому міністр закордонних справ Тайваню Джозеф У заявив, що Китай “дуже ймовірно” вторгнеться на Тайвань у 2027 році, щоб відвернути увагу від внутрішніх проблем.

Поділитись