Розкрито приналежність до розвідки КНР зонда, що літав над США

Розкрито приналежність до розвідки КНР зонда, що літав над США

Високопоставлені представники Збройних сил і національної безпеки США підтвердили, що китайський повітряний «куля-шпигун», збитий біля узбережжя Південної Кароліни минулими вихідними, був пов’язаний із великою програмою розвідки, яку проводять збройні сили Китаю.

Про це пише Fox News. В основному така програма проводилася Народно-визвольною армією (НВАК) країни на території китайської провінції острова Хайнань біля його південно-східного узбережжя в Південно-Китайському морі. При цьому Пекін спостерігає і за Японією, Тайванем, В’єтнамом, Філіппінами та Індією.

Більше того, такі ж аеростати з’являлися над США і раніше. Принаймні американці вже відстежували подібні розвідувальні апарати КНР і раніше, стверджують у Пентагоні. Однак неясно, як довго Пекін здійснює шпигунство за допомогою таких повітряних куль.

Аеростат з’явився над північною частиною США у п’ятницю, 3 лютого. У МЗС КНР зазначали, що він помилково опинився в небі над США через обставини непереборної сили. Його збили у неділю 5 лютого.

Поділитись