Якщо влада РФ робить помилку, нам слід її виправити, – Лула да Сілва

Якщо влада РФ робить помилку, нам слід її виправити, – Лула да Сілва

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що Росії потрібні мінімальні умови для припинення бойових дій в Україні.

Про це повідомляє CNN.

За його словами, необхідно надати Москві умови для припинення спецоперації. Він також зазначив, що слід говорити про мирне врегулювання конфлікту, а не про «війну».

«США припинили війну у В’єтнамі. Це було не просто, але вони це зробили. Якщо влада РФ роблять помилку, нам слід її виправити», – зазначив політик.

Президент Бразилії також закликав Україну та Росію припинити конфлікт та сісти за стіл переговорів. На його думку, варто створити групу країн, які виступають за мир. Він заявив, що планує обговорити це з іншими лідерами, зокрема, путіним, президентом США Джо Байденом, а також лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Раніше президент Бразилії заявив про готовність стати посередником під час проведення прямих переговорів між російським лідером та главою України Володимиром Зеленським. За словами бразильського політика, він хоче домогтися зустрічі політиків та організації переговорів щодо миру між Києвом та Москвою.

Поділитись