Сілва запропонував новий формат урегулювання російсько-українського конфлікту

Сілва запропонував новий формат урегулювання російсько-українського конфлікту

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва запропонував створити новий формат урегулювання російсько-українського конфлікту.

На його думку, його можна створити за аналогією з G20. За його словами, необхідно організувати групу країн, яка сяде за стіл із Україною та Росією, щоб спробувати дійти миру. При цьому президент підкреслив, що Бразилія «готова зробити свій внесок», а він може за необхідності виступити посередником під час прямих переговорів з російським лідером Володимиром Путіним та главою України Володимиром Зеленським. На думку Лули да Сілви, важливу роль таких переговорах могли б також зіграти КНР, Індія та Індонезія. На думку Сілви, такий формат міг би стати своєрідним аналогом G20.

«Не знаю, чи це буде “двадцятка”, “десятка”, але світові потрібен мир”», – зазначив Лула да Сілва.

Він наголосив, що нинішні переговорні ініціативи вичерпали себе, оскільки посередникам нема чого запропонувати сторонам. Він також наголосив, що обговорював цю ініціативу з канцлером Німеччини Олафом Шольцем та президентом Франції Емманюелем Макроном і має намір обговорити її з президентом США Джо Байденом.

Поділитись