У США представили резолюцію щодо повернення України до кордонів 1991 року

У США представили резолюцію щодо повернення України до кордонів 1991 року

Конгресмени США від обох партій мають намір подати резолюцію, згідно з якою Вашингтону потрібно буде домагатися повернення України до кордонів 1991 року, а також її вступу до НАТО.

Про це повідомив портал Yahoo News.

За його відомостями, у документі наголошується, що Вашингтон має надавати Києву військову допомогу, домагатися «перемоги України» та «відновлення її міжнародно визнаних кордонів 1991 року». Крім того, згідно з документом, США слід вживати заходів для вступу України до Північноатлантичного альянсу та «виплати репарацій» Росією. До авторів ініціативи входять члени палати представників Конгресу США Джо Вілсон (демократ, від штату Південна Кароліна) і Стів Коен (демократ, від штату Теннессі).

Очікується, що резолюція буде представлена пізніше у вівторок. Спочатку її розгляне комітет із закордонних справ Палати представників. За даними порталу, у Сенаті Конгресу США, «мабуть, зростає підтримка» того, щоб подати аналогічний документ.

Як констатується у публікації, деякі експерти вважають повернення України до кордонів 1991 року нереалістичним. Вони зазначають, що Київ не має в своєму розпорядженні необхідних для цього коштів у військовій сфері.

Поділитись