Дипломатичний скандал: посол Молдови прибув до МЗС РФ

Дипломатичний скандал: посол Молдови прибув до МЗС РФ

Посол Молдови Ліліан Дарій приїхав до МЗС РФ, куди був викликаний після висилки російського дипломата та відмови у в’їзді в країну голові Татарстану Рустаму Мініханову.

Провівши якийсь час у будівлі на Смоленській площі, посол залишив міністерство, заявивши журналістам, що «зустріч пройшла конструктивно».

Раніше прес-секретар Міністерства закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Філіп Кожокару оголосив про те, що одного із співробітників російського посольства в Кишиневі оголошено персоною нон грата. Згідно з повідомленням МЗС країни, таке рішення було ухвалено через невідповідні дипломатичному статусу дії з боку дипломата з Росії.

Цьому рішенню молдавської влади передувала відмова у в’їзді в республіку голові Татарстану Рустаму Мінніханову. Він мав взяти участь у Конгресі дружби народів у місті Комраті. При цьому керівнику одного з регіонів Росії навіть не дали вийти з літака, натомість йому вручили документ, в якому йшлося про відмову у в’їзді. Сам Мініханов повідомив, що влада Молдови оголосила його небажаною особою.

Поділитись