Викликали на килим: посол Молдови у РФ розповів про зустріч в МЗС

Викликали на килим: посол Молдови у РФ розповів про зустріч в МЗС

Викликаний у МЗС Росії посол Молдови у Москві Ліліан Дарій залишив будівлю відомства. Зустріч він назвав конструктивною, додавши, що приїхав до міністерства для обговорення питань «дипломатичної рутини».

«Є дипломатична рутина, іноді доводиться обговорювати деякі питання, сьогодні був такий день», – сказав дипломат.

При цьому посол проігнорував прохання прокоментувати слова прем’єр-міністра республіки Доріна Речана, котрий назвав співгромадян «нацією з обмеженими можливостями».

19 квітня Молдова оголосила про видворення одного співробітника посольства Росії у Кишиневі. Рішення було мотивоване інцидентом із головою Татарстану Рустамом Мініхановим. 17 квітня він повідомив, що молдавська влада оголосила його «небажаною особою» в республіці і відмовила у в’їзді.

У Молдові Мініханов мав взяти участь у конгресі «Дружба народів», проте після прильоту до Кишинева його не випустили з літака.

У російському МЗС інцидент із головою Татарстану назвали недружнім кроком. Офіційний представник відомства Марія Захарова висловила впевненість, що подібний антиросійський курс не знайде підтримки у широких колах громадськості республіки.

Також у МЗС РФ пообіцяли дати відповідь на оголошення співробітника російського посольства persona non grata.

Поділитись