“Укртрансгаз” оголосив про запуск імпорту газу з Румунії з 2020 року

“Укртрансгаз” оголосив про запуск імпорту газу з Румунії з 2020 року

Підприємство “Укртрансгаз” погодило з іншими країнами можливості реверсних поставок газу з Румунії і планує запустити новий маршрут імпорту палива на Україну з січня 2020 року, заявили в прес-службі компанії.

“Укртрансгаз”, “Молдовагаз” і оператори ГТС інших країн узгодили необхідні технічні рішення для створення нових імпортних потужностей … вже 1 січня 2020 року створено постійну потужність для імпорту з Румунії обсягом 1,5 млрд кубометрів газу в рік, незалежно від обсягів транзиту російського газу по території України”, – йдеться в повідомленні оператора української газотранспортної системи в Facebook.

В «Укртрансгазі» відзначили, що до кінця 2019 року планується завершити модернізацію української газовимірювальної станції «Гребеники», а також станції “Каушани” в Молдові. Крім того, оператори інших країн також зобов’язалися виконати ряд підготовчих технічних робіт.

У червні «Укртрансгаз» направив пропозицію Молдавії імпортувати газ в ЄС через свою ГТС в зв’язку з затримкою будівництва газопроводу з Румунії.

Фото EPA.

Поділитись