“Газпром” вирішив не знижувати прокачування газу через територію України

“Газпром” вирішив не знижувати прокачування газу через територію України

“Газпром” вирішив не знижувати прокачування газу через територію України до Молдови після усунення “Молдовагазом” порушень щодо оплати поточних поставок російського газу в листопаді, йдеться у повідомленні російського холдингу.


“Компанія “Молдовагаз” усунула порушення щодо оплати “Газпрому” поточних поставок російського газу в листопаді. Кошти за осілий на території України газ, призначений для споживачів Молдови, в “Газпромі” отримані. У зв’язку з цим прийнято рішення не знижувати подачу газу на газовимірювальну станцію “Суджа” для транзиту до Молдови”, – сказано у повідомленні.

При цьому в “Газпромі” звернули увагу на регулярне порушення молдавською стороною контрактних зобов’язань щодо оплати поставок російського газу і заявили, що російська компанія залишає за собою право на скорочення або повне припинення поставок газу в разі порушення їх оплати.

“Газпром” подає транзитом через Україну газ для Європи обсягом 42,2 млн кубометрів на добу через “Суджу”. Заявку на прокачування через “Сохранівку” було відхилено українською стороною через обстріли окупантів.

Поділитись