Неподалік грецького міста Лариса створюється база безпілотників США, – Parapolitika

Неподалік грецького міста Лариса створюється база безпілотників США, – Parapolitika

База безпілотників США для контролю району від Чорного моря до Егейського моря та всього Середземномор’я з’явиться неподалік грецького міста Лариса.

Про це повідомляє газета Parapolitika. Зазначається, що на аеродромі 110-го винищувального авіаполку Греції вже дислоковано вісім модернізованих американських БПЛА MQ-9 Reaper. Перші чотири апарати були привезені в країну та зібрані в Ларисі, решта чотирьох прибутків у готовому стані. Грецькі збройні сили вже розпочали переговори про закупівлю для себе трьох таких БПЛА, пише газета.

У статті йдеться про те, що MQ-9 Reaper здатні працювати набагато довше, ніж турецький Bayraktar TB2 може перебувати в польоті. Американські безпілотники не несуть ракет, але вони можуть бути за потреби оснащені ракетами класу “повітря-земля” та “повітря-повітря”.

Безпілотні літальні апарати США здатні стежити за “противником”, передавати в режимі реального часу зображення в оперативні центри, збирати дані, а також брати участь у пошуково-рятувальних операціях. США вклали $33,5 млн у військово-повітряну базу в Ларисі, щоб нею могли бути технологічно розвинені платформи і безпілотники MQ-9 Reaper. Раніше повідомлялося, що неподалік військової бази США в сирійській провінції Хасеке сталися вибухи.

 

Поділитись