Стали відомі подробиці наземної операції Туреччини в Сирії

Стали відомі подробиці наземної операції Туреччини в Сирії

Наземну військову операцію Туреччини в Сирії буде проведено найближчим часом.

Про це повідомляє газета Yeni Safak із посиланням на доповідь міністра національної оборони Хулусі Акара. Доповідь була зроблена на закритому засіданні правлячої партії.

«Головним пунктом порядку денного засідання Партії справедливості та розвитку під головуванням президента Ердогана була операція «Кіготь-меч». Міністр національної оборони Хулусі Акар заявив, що наземну операцію буде проведено найближчим часом», – пише видання.

За даними журналістів, раніше США попередили Анкару про небажаність повітряної операції у Сирії. Було озвучено вимогу «Не входити до зони під нашим контролем». Попри це операція відбулася.

У доповіді також наголошується, що наземну частину операції буде проведено «якнайшвидше».

Туреччина 20 листопада розпочала повітряну операцію проти сирійського крила забороненої в країні «Робітничої партії Курдистану» (РПК) на півночі Сирії та півночі Іраку. Президент Туреччини Тайіп Ердоган назвав операцію успішною і не виключив, що за нею буде і наземна.

Раніше Росія застерегла Туреччину від проведення наземної операції у Сирії.

За словами представників МЗС РФ, це «лише посилить напруженість у регіоні та призведе до зростання терористичної активності». Москва закликала до прямого діалогу між турецькою та сирійською владою.

Поділитись