У Польщі розповіли про «базовий сценарії» війни з Росією

У Польщі розповіли про «базовий сценарії» війни з Росією

Наступ РФ на Польщу почнеться з введення російських військ до Білорусі.

Про це йдеться в публікації польського видання Defence24. Відзначається, що такий базовий сценарій війни Москва і Мінськ вже відпрацювали на минулих недавно спільних навчаннях «Захід-2 021».

Як стверджує видання, Білорусію слід розглядати не тільки як регіон, що має важливе геополітичне значення, але і як «ключовий район для наступальних і оборонних операцій в трикутнику Польща-Литва-Білорусь». Так, завдяки Білорусії російські війська зможуть пройти через Сувалкський коридор в Калінінградську область.

Особливу роль в потенційний конфлікт між Росією і Польщею, на думку авторів публікації, повинні зіграти білоруські військові полігони та залізниця, яка забезпечить швидке переміщення сил і ресурсів російської армії.

Крім того, як зазначає видання, в ході навчань «Захід-2 021» були проведені інженерно-фортифікаційні роботи, що включають організацію земляних окопів для піхоти і техніки, створення перешкод для просування техніки противника, забезпечення безперебійної роботи лінії зв’язку і підготовку майданчиків для розміщення вертольотів.

Практична фаза стратегічних навчань Росії і Білорусії «Захід-2021» проходила на полігонах РФ і Білорусії з 10 по 16 вересня. У навчаннях брали участь близько 200 тисяч чоловік особового складу, близько 80 літаків і вертольотів, 760 одиниць бойової техніки.

Раніше міністр оборони Норвегії Франк Бакке-Йенсен зажадав від Росії проводити військові навчання «Захід-2021» відкрито та передбачувано. Він також зазначив, що Росія стала все більш активно заявляти про себе на північних територіях. Зокрема, її військова активність біля норвезьких кордонів неухильно наростає.

Поділитись