Латвія витратить майже півмільйона євро на колючий дріт на кордоні з Білоруссю

Латвія витратить майже півмільйона євро на колючий дріт на кордоні з Білоруссю

Для тимчасового паркану, який планують встановити на латвійсько-білоруському кордоні, буде закуплено колючий дріт на суму майже 500 тисяч євро, повідомляє агентство Sputnik Латвія.


“Для тимчасового паркану на латвійсько-білоруському кордоні колючий дріт за 488,4 тисячі євро куплять у фірми Brief, яка з початку пандемії поставляла державним відомствам маски та інші засоби індивідуального захисту”, – повідомляє Sputnik Латвія.

За даними агентства, будівництво паркану протяжністю 37 кілометрів на латвійсько-білоруському кордоні має розпочатися найближчим часом.

Останнім часом Литва, Латвія і Польща повідомляли про зростання числа затриманих нелегальних мігрантів на кордоні з Білоруссю, звинувачували Мінськ у створенні міграційного кризи. За останніми даними польської сторони, з початку серпня прикордонники Польщі зафіксували понад 4 тисячі спроб нелегального переходу кордону з боку Білорусії. У зв’язку зі сформованою ситуацією президент Польщі ввів на прикордонних з Білоруссю територіях режим надзвичайного стану, до охорони кордону притягнуто армія і поліція.

ЄС стверджує, що Білорусія використовує мігрантів як “гібридну зброю” проти Євросоюзу після того, як проти Мінська були введені обмежувальні заходи. Президент Білорусії Олександр Лукашенко зазначав, що Мінськ більше не буде стримувати потік нелегальних мігрантів до країн ЄС: через санкції Заходу на це немає “ні грошей, ні сил”.

Поділитись