США жорстко відреагували на рішення Саудівської Аравії щодо нафти

США жорстко відреагували на рішення Саудівської Аравії щодо нафти

Керівництво США планує внести на розгляд обох палат Конгресу США законопроект, який передбачає припинення продажу зброї Саудівської Аравії.

Це рішення було ухвалено на тлі оголошення Ер-Ріяду про скорочення видобутку нафти. Про це повідомляє газета Politico.

Американські законодавці пояснили, що Саудівська Аравія «вступила в змову» з Росією і ухвалила рішення скоротити видобуток нафти на 2 млн. барелів на добу. Ціна на газ знову зросла, що, безперечно, зіграло на руку Росії. Автори законопроекту вважають, що Саудівська Аравія навмисно завдала удару США, але вони не збираються залишати це без відповіді. США «поставлять на паузу» передачу військових технологій, яких потребує Саудівська Аравія.

При цьому у статті зазначається, що подібні законопроекти, які ставили під сумнів доцільність подальшої співпраці США та Саудівської Аравії, вже вносилися до Конгресу з інших приводів, але так і не схвалили. Автори законопроекту наголошують, що нинішній випадок викликав сильне обурення як у республіканців, так і у демократів, тому шанси на реалізацію цієї ініціативи досить високі.

Раніше демократи внесли на розгляд до Конгресу інший законопроект, який зобов’язує владу США вивести їхні війська та системи озброєнь з території Об’єднаних Арабських Еміратів та Саудівської Аравії.

Поділитись