У Росії знайшли спосіб доставити нафту на схід

У Росії знайшли спосіб доставити нафту на схід

Санкції підштовхнули нафтові компанії готуватися возити нафту на схід іншим способом.

Йдеться про залізничні перевезення, які не здійснювалися з 2016 року, повідомляє «Комерсант» із посиланням на джерела.

Як проба структура «Транснафти» «Транснафтопродукт» направила таким шляхом партію нафти до порту Козьмино. Вона належить компанії “Газпром нафта”. Цю схему погодили з “Транснафтою”. Нафту постачали з її трубопровідної системи. Партію вдалося доставити 3 жовтня, наголосили джерела.

Зазначається, що від постачання залізницею на схід сторони відмовилися у зв’язку з дорожнечею такого виду доставки. Так, транспортування трубою обходиться набагато дешевше.

У зв’язку із планами Євросоюзу запровадити нові рестрикції деякі залізничні потужності повернулися до роботи. Джерела вказують на нестачу трубопровідних потужностей.

Уряд РФ оцінив очікуваний обсяг постачання на рік у 7 млн ​​тонн. Однак, на думку експертів, досягти такого рівня буде дуже проблематично через відсутність дисконту на перевезення у РЖД. Інша причина – сильне завантаження Східного полігону.

Раніше газета The Economic Times, посилаючись на компанію із відстеження вантажів Vortexa, повідомила про збільшення Індією імпорту російської нафти у вересні. Зростання оцінюється більш ніж 18%. З’ясувалося, що Росія посіла другий рядок у списку найбільших постачальників енергоносіїв до південноазіатської республіки.

Поділитись