Європейські країни знайшли заміну російської нафти

Європейські країни знайшли заміну російської нафти

Для поповнення дефіциту російської сировини понад 1 млн барелів американської нафти на день направлятимуть до європейських країн.

Про це заявив головний виконавчий директор нафтотрейдера Vitol Рассел Харді під час форуму 38-ї щорічної Азіатсько-Тихоокеанської нафтової конференції (APPEC), передає Reuters.

Він підкреслив, що російське паливо постачатиметься до Азії та Близького Сходу, а нафта, видобута в тих краях, прямуватиме до західних країн.

«Ви помітите, як на Схід почне приходити паливо, яке за інших обставин йшло б до Європи. А зі Сходу воно йтиме на Захід, щоби покрити дефіцит там», — зазначив Харді.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) відзначає скорочення імпорту російської сирої нафти до Євросоюзу (ЄС) та Великобританії – до 1,7 млн ​​барелів на добу в серпні з 2,6 млн барелів на добу в січні.

Водночас у статті йдеться про те, що Європейський Союз все ще є найбільшим ринком збуту російської нафти. Агентство не виключає того, що Сполучені Штати обженуть РФ у постачанні нафти до ЄС та Великобританії.

Раніше газета Financial Times повідомила, що енергетична криза значно погіршиться у разі погодження країнами G7 стелі цін на російську нафту. План із запровадження «ліміту цін» на нафту з Росії схвалили глави мінфінів G7 2 вересня. Вони звернулися до всіх країн із закликом приєднатися до цієї міри.

Поділитись