США введуть санкції проти п’яти турецьких фірм, які підтримують війну Росії в Україні

США введуть санкції проти п’яти турецьких фірм, які підтримують війну Росії в Україні

Адміністрація Байдена має намір ввести санкції щодо п’яти турецьких компаній та громадянина Туреччини, звинувачуючи їх у тому, що вони допомагають Росії ухилятися від санкцій та підтримують Москву у її війні проти України.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву високопоставленого представника Казначейства США.

Видання зазначає, що компанії Margiana Insaat Dis Ticaret та Demirci Bilisim Ticaret Sanayi є серед тих, на кого Росія покладалася в імпорті необхідних товарів подвійного призначення, щоб забезпечити можливість неспровокованої агресивної війни в Україні.

Так, перша із згаданих компаній здійснювала сотні поставок російським підприємствам, які потрапили під санкції та які є частиною ланцюжка поставок з виробництва військових дронів. Щодо другої компанії, то її звинувачують у відправці датчиків та вимірювальних інструментів до Росії.

Також повідомляють про запровадження санкції проти компанії Denkar Ship Construction за надання послуг із судноремонту російських кораблів, пов’язаних з Міноборони Росії.

Санкції націлені також на турецьке суднобудівне агентство ID Ship Agency та його власника Ількера Догрюйола, а також на компанію CTL Limited, яка, за словами Держдепартаменту, була посередником, який постачав електронні компоненти американського та європейського походження компаніям у Росії.

Поділитись