Global Times: ультиматум Путіна та дії США серйозно вдарили по долару

Global Times: ультиматум Путіна та дії США серйозно вдарили по долару

Приклад того, як Москва вимогою до Заходу платити за газ лише карбованцями зміцнила свою економіку, і деякі антиросійські кроки США спонукали інші країни почати відмовлятися від долара, пише китайське видання Global Times.


“Такий сміливий захід (ультиматум Росії) відразу допоміг стабілізувати вартість рубля і значно пом’якшити негативний вплив західних санкцій”, – йдеться в публікації. Крім того, дії американської влади: заморозка російських активів та неправильна грошово-кредитна політика, так само грає проти американської валюти, зазначається у статті.

“Думка про те, що США можуть захопити активи будь-кого, хто відмовляється підкорятися диктату Вашингтона, дійсно нервує і спонукає дедалі більше країн диверсифікувати свої резервні активи, відмовляючись від долара”, – пише видання.

На думку авторів, Федеральна резервна система США дбає лише про інтереси Америки та інвесторів з Уолл-Стріт, а американський центральний банк останнім часом часто помилявся, провокуючи злети та падіння ліквідності та інфляційні кризи.

Таким чином, безпрецедентні західні санкції, накладені на Росію, включаючи обмеження щодо її центрального банку, наразі все більше загрожують послабити панування долара США та можуть призвести до ще більшої фрагментації міжнародної валютної системи, резюмувалося у матеріалі.

Поділитись