Кім Чен Ин направив Путіну телеграму у відповідь

Кім Чен Ин направив Путіну телеграму у відповідь

Кім Чен Ин направив телеграму у відповідь путіну, який раніше привітав лідера КНДР з 77-ю річницею звільнення Кореї, що відзначається в один день з капітуляцією Японії у Другій світовій війні.

Про це у понеділок повідомило агентство ЦТАК.

“Кім Чен Ин у посланні висловив теплі вітання президенту, уряду та народу Російської Федерації від імені уряду та народу КНДР з нагоди 77-ї річниці звільнення Кореї”, – йдеться у повідомленні. У телеграмі північнокорейський лідер наголосив, що солдати героїчної Червоної армії служили прикладом благородного інтернаціоналізму, віддавши своє життя заради звільнення Кореї.

Лідер КНДР висловив упевненість у тому, що відносини співпраці між двома державами, засновані на дружбі та військовій єдності, розвиватимуться у всіх галузях на основі домовленостей, досягнутих у 2019 році під час зустрічі на найвищому рівні у Владивостоці.

Раніше, як повідомляло агентство ЦТАК, путін направив лідеру КНДР вітальну телеграму, в якій наголосив, що славні традиції дружби та співробітництва, загартовані у важкі роки, є надійною основою для розвитку добросусідських відносин між Російською Федерацією та КНДР.

15 серпня 1945 року імператор Японії Хірохіто виступив по радіо зі зверненням до своїх підданих, у якому визнав, що країна більше не в змозі продовжувати війну і змушена прийняти умови Потсдамської декларації. Церемонія підписання Акту про капітуляцію відбулася 2 вересня на борту американського лінкора “Міссурі” у Токійській затоці. Ця дата стала днем ​​завершення Другої світової війни.

Поділитись