США хоче повернути вкрадений Росією острів Врангеля: у рф відповіли

США хоче повернути вкрадений Росією острів Врангеля: у рф відповіли

Приналежність Росії острова Врангеля, який США запропонували відібрати, незаперечна, такі пропозиції робляться заради самопіару.

Про це заявив посол з особливих доручень МЗС РФ, голова Комітету старших посадових осіб Арктичної ради Микола Корчунов.

«Наша країна має щодо цієї північної території та прибережних вод повний суверенітет. Пропозиції ж “розкрити” цю об’єктивну реальність, чого вимагають окремі маргінальні особистості, мають провокаційний характер і робляться виключно з метою власного піару чи епатажу», – заявив Корчунов.

У російському зовнішньополітичному відомстві нагадали, що офіційна Москва рішуче відповість, якщо Вашингтон ризикне серйозно висунути територіальні претензії на острів Врангеля.

«Не думаємо, що влада у Вашингтоні ризикне на дещо серйозному рівні поставити територіальне питання у прив’язці до російсько-американського кордону. Відповідь з нашого боку буде негайною», – додав дипломат.

Про те, що США мають забрати у Росії острів Врангеля, раніше повідомив Томас Денс, який написав статтю для видання The Wall Street Journal. Він вважає, що на острові розташовується російська військова база, яка нібито може загрожувати американському суверенітету.

Поділитись