Українські РСЗВ “Вільха” становлять небезпеку для окупантів

Українські РСЗВ “Вільха” становлять небезпеку для окупантів

Вся північна частина Криму знаходиться у зоні поразки українських далекобійних РСЗВ «Вільха».

У разі захоплення українськими військовими Херсона та всього правого берега Дніпра в Херсонській області, крім загрози для транспортного сполучення між Херсонською областю та Кримом, з’явиться й значно більша загроза, але вже для окупантів Кримського півострова.

На сьогоднішній день найбільш далекобійним озброєнням, яке є в української армії, є реактивні системи залпового вогню «Вільха». Навіть за своєї поточної дальності 130 кілометрів, кілька таких пускових установок будуть дуже серйозною загрозою для цілого ряду міст і населених пунктів Криму.

Дальність американських РСЗВ HIMARS, які з правого берега Дніпра лише злегка чіпляє Кримський півострів, але можуть повністю зупинити транспортне сполучення з Кримом, хоча під удар може потрапити Армянськ.

У випадку ж з РСЗВ «Вільха» ризик для орків стане ще більшим, оскільки снаряди цієї системи здатні вражати цілі на дистанціях до 130 кілометрів, і в цьому випадку зона ризику значно розшириться.

У випадку ж, якщо США все ж таки передадуть Україні 2023 року ракети ER-GMLRS з дальністю до 150-170 кілометрів, то ризики вже з’являться і для околиць Євпаторії.

Поділитись