Словаччина стане менш привабливою для мігрантів та нелегальних біженців

Словаччина стане менш привабливою для мігрантів та нелегальних біженців

Офіцери поліції не видадуть підтвердження проживання на території Словацької Республіки нелегальним іноземцям, які подорожують балканським маршрутом або які мігрують через територію Словаччини в іншу державу.

Уряд Словаччини внесе низку поправок щодо перебування на території країни нелегальних мігрантів, йдеться у матеріалі видання Pozri. 

Відповідно до пропозиції, Словаччина стане менш привабливою для мігрантів через згаданий захід щодо документів на проживання, який має зменшити кількість прибулих.

«Нелегальна міграція на території Словацької Республіки постійно зростає, і в період з січня 2023 року по липень 2023 року на території Словаччини було затримано 17 529 іноземців, що в порівнянні з аналогічним періодом 2022 року більше на 15 611 затриманих іноземців. У цій тенденції величезного зростання продовжує домінувати нелегальна вторинна транзитна міграція із західнобалканського маршруту, де ми фіксуємо зростання на 1062,3 відсотка, що становить до 16 934 затриманих іноземців», – обґрунтовує проект поправок Міністерство внутрішніх справ. Саме тому країна вирішила доклати зусиль та побороти нелегальну міграцію.

Співробітники поліції Словаччини не видаватимуть підтвердження проживання на території країни нелегальному біженцю, який не може бути депортований і мігрує через територію країни до іншої держави. Крім того, пропонується відновити депортацію мігрантів, яку країна призупинила під час пандемії коронавірусної інфекції.

Якщо поправка буде схвалена урядом, парламент має розглянути її за скороченою законодавчою процедурою. Вона має набути чинності з дня оголошення, щоб можна було негайно приступити до виконання запропонованих заходів щодо зменшення кількості нелегальних мігрантів, а також відстроченого виконання рішення про адміністративне видворення громадян третіх країн.

Поділитись