Шведські ЗМІ назвали російську армію найпотужнішою в Європі

Шведські ЗМІ назвали російську армію найпотужнішою в Європі

Збройні сили Росії є на сьогодні найпотужнішими в Європі. Про це пише шведське видання Svenska Dagbladet, ґрунтуючись на опитуванні експертів.

На думку авторів статті, на даний момент у Росії дуже функціональна армія, яка здатна проводити різні операції, у тому числі і на територіях, що знаходяться дуже далеко від власних кордонів.

Зараз вона (Росія) у найвищій за багато десятиліть боєздатності — як щодо оперативності та мобільності, так і щодо технічного потенціалу, — сказано у публікації.

Країна, зазначає видання, будує не лише авіаносці, а ще й озброєння наступного покоління, до них відносяться, наприклад, супутникова та надзвукова зброя.

Раніше оглядач Род Дреєр у статті для журналу American Conservative заявив, що США втратили статус світового гегемона через «безглузді» військові конфлікти в Іраку та Афганістані. За його словами, ніхто не надавав Вашингтону права бути одноосібним арбітром у міжнародних відносинах. На його думку, зараз Росія сильніша, ніж була у 1990-і роки, а Америка слабша, «в основному через власну дурість», і не може ризикувати початком третьої світової війни.

Поділитись