Ізраїль наніс авіаудари по радарам та зенітним установкам в Сирії

Ізраїль наніс авіаудари по радарам та зенітним установкам в Сирії

Ізраїльські військові вразили в ніч радари та зенітні установки на території Сирії у відповідь на запуск зенітної ракети, що розірвалася над Ізраїлем.

Про це повідомила військова прес-служба.

“Після того як зенітна ракета, запущена з Сирії, вибухнула в повітрі [над територією Ізраїлю], Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по зенітним установкам у Сирії. Серед цілей сирійський радар і зенітні батареї, які випустили ракети по літаках ВПС Ізра у заяві військових.

У прес-службі вказали, що в середу вночі “з сирійської території було запущено зенітну ракету, яка вибухнула в повітряному просторі Ізраїлю”. В результаті, згідно з заявою військових, “сирени повітряної тривоги прозвучали в місті Умм-ель-Фахм [у центральній частині Ізраїлю] та північний районах Західного берега річки Йордан”, при цьому “перехоплення [зенітної ракети] не проводилося”. “Армія продовжить захищати повітряний простір та безпеку Ізраїлю”, – наголосили у прес-службі.

Як повідомило в середу агентство SANA, щонайменше один сирійський військовослужбовець загинув і ще п’ятеро зазнали поранень внаслідок ізраїльських повітряних ударів по Дамаську. За його даними, у відповідь на атаку засоби ППО Сирії відкрили вогонь з повітряних цілей над столицею.

Поділитись