Шарль Мішель звинуватив Росію в організації культурного геноциду українців

Шарль Мішель звинуватив Росію в організації культурного геноциду українців

Голова Ради ЄС Шарль Мішель на засіданні Ради безпеки ООН назвав так зване усиновлення  українських дітей росіянами культурним геноцидом.

Про це він заявив на початку свого виступу у середу, 20 вересня.

Голова Ради ЄС у надзвичайно різких висловлюваннях розкритикував дії Росії, яка «веде злочинну війну» в Україні. Запис своєї промови політичний діяч виклав у своєму мікроблозі в соцмережі X.

«Україна є місцем злочину. І злочинець знаходиться у цьому самому приміщенні. Ви знаєте, хто ви, – заявив Мішель. – Кремль мріє про відновлення колишньої російської імперії. Після України – хто буде наступним? Хто буде наступним, щоб задовольнити фантазії Путіна про минуле?», – продовжив він.

Водночас, не вказуючи прямо на Китай, можливого вторгнення якого на Тайвань побоюються деякі спостерігачі, ні на інші держави, він натякнув, що «у разі, якщо Росія досягне успіху» в Україні, інші країни можуть зазнати спокуси піти її стопами.

Окремо глава Євроради зупинився на долях українських дітей. Він нагадав, що російська влада і «влада» окупованих регіонів України після початку повномасштабного російського вторгнення стала масово вивозити маленьких українців до РФ.

Підкресливши, що війна в Україні несе  дітям «страждання, на які не заслуговує ніхто», Мішель сказав: «Я питаю вас усіх, включаючи представників Росії, чи змогли б ви винести це, якби ваша дитина була вкрадена і зазнала депортації? Якби вашого дитину змушували забути вашу родину, забути вашу мову, вашу країну? Так зване усиновлення – це за фактом спроба культурного геноциду», – заявив він.

Поділитись