Розкрито режим застосування українськими МіГ-29 американських ракет HARM

Розкрито режим застосування українськими МіГ-29 американських ракет HARM

Пілоти українських винищувачів четвертого покоління МіГ-29 можуть застосовувати американські протирадіолокаційні ракети AGM-88 High-speed Anti-Radar Missile (HARM) у режимі Pre-Brief, призначеному для поразки цілі з максимальною дистанцією.

Про це пише Popular Mechanics. Американське видання розкриває, що «українські пілоти, ймовірно, випускають ракети в режимі Pre-Brief, який дозволяє запустити ракету на максимальну дальність за відомою метою радіолокації».

Зазначається, що «Pre-Brief є найпростішим режимом запуску, що вимагає мінімальної підготовки пілотів і не залежить від іншого обладнання НАТО, яке відсутнє на МіГ-29».

Таким чином, журнал прокоментував ролик МіГ-29 з AGM-88 HARM, опублікований Міноборони України.

Згідно з відкритими даними, режим Pre-Brief передбачає запуск ракети по балістичній траєкторії за метою із заздалегідь відомими координатою та радіолокаційними характеристиками випромінювання, після чого, наближаючись до заданого району, ракета задіює супутникову або інерційну навігацію.

У серпні видання The Drive зауважило, що винищувачі четвертого покоління Повітряних сил України МіГ-29 радянського виробництва отримали американські протирадіолокаційні ракети AGM-88 HARM.

Поділитись