Безпілотники Bayraktar TB2 знищили вже понад 856 цілей

Безпілотники Bayraktar TB2 знищили вже понад 856 цілей

Безпілотні літальні розвідувально-ударні апарати Bayraktar TB2 виявилися досить ефективним засобом озброєння у боротьбі з різними цілями.

Як виявилося, найбільшу ефективність ці дрони продемонстрували у боротьбі з РСЗВ та танками, знищивши понад 120 одиниць важких бойових машин та понад 280 ракетних пускових установок, хоча на рахунку безпілотників є навіть бойові літаки та вертольоти.

Згідно зі статистикою, опублікованою ресурсом Oryxspioenkop, на сьогоднішній день підтверджено знищення турецькими дронами Bayraktar TB2 856 цілей. Кількість таких може бути й набагато більшою, проте йдеться виключно про підтверджені випадки, коли в ударах був задіяний сам БПЛА.

Як випливає з представленої статистики, за допомогою БПЛА Bayraktar TB2 було знищено понад 420 одиниць транспортних засобів, понад 280 ракетних пускових установок і РСЗВ, понад 120 танків, не менше 5 гелікоптерів і навіть 3 винищувачі-бомбардувальники Су-22 та ін.

Відомо про те, що офіційна статистика цілей турецьким виробником не ведеться, проте, враховуючи недавню заяву про те, що на сьогоднішній день у Туреччини є замовлення на виробництво цих дронів на три роки вперед, логічно припустити, що ефективність застосування подібних БПЛА є дуже високою.

Поділитись