Російські військові вирішили зміцнити свою базу в Сирії

Російські військові вирішили зміцнити свою базу в Сирії

Російські військові зміцнили свою базу поблизу міста Камишли на північному сході Сирії після того, як США перекинули в цей регіон бронетехніку і систему протиракетної оборони (ПРО) Sentinel ( «Вартовий»).

Про це повідомляє Telegram-канал «Військовий оглядач». За даними каналу, додаткові сили прибули на російську військову базу менш ніж через 12 годин після того, як стало відомо про посилення позицій американців в тому ж районі.

Як повідомив раніше прес-секретар Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM) полковник Білл Урбан, на північний схід були перекинуті системи ПРО, а також бронемашини типу Bradley. Зазначалося, що це необхідно для подальшої боротьби з терористами і захисту сил коаліції в разі потреби. Зокрема, системи ПРО будуть задіяні для забезпечення повітряного патрулювання, а бронемашини – для підтримки американської армії.

Громадянська війна в Сирії почалася в березні 2011 року. Основні учасники конфлікту – урядові сили, що виступають на стороні Башара Асада, так звана помірна опозиція і ісламістські угруповання. Опозицію підтримує Туреччина, Росія допомагає уряду Асада.

Поділитись