Сирія спробувала збити турецький F-16 за допомогою ЗРК С-200

Сирія спробувала збити турецький F-16 за допомогою ЗРК С-200

Сирійська арабська армія намагалася збити винищувач F-16 ВПС Туреччини ракетами зенітного комплексу С-200 «Ангара» в північно-західній Сирії.

Про це повідомляє Al Masdar News. За даними джерел видання в Ідлібі, сирійські військові цілилися в турецький винищувач, проте F-16 ухилився від ракети і цілим повернувся в свій повітряний простір.

Проте Сирії вдалося збити турецький безпілотник. Літальний засіб став сьомим за декілька днів. Сирійська армія збила дрон, коли той наближався до позицій поблизу стратегічно важливого міста Саракіб в провінції Ідліб.

3 березня F-16 ВПС Туреччини збив в Ідлібі літак армії президента Сирії Башара Асада. У Міноборони Туреччини підтвердили дану інформацію, уточнивши, що був знищений літак L-39 сирійської армії. Після цього сирійська авіація призупинила польоти.

У лютому в Саракібі і його околицях розгорнулися запеклі бої між урядовими військами і бойовиками, підтримуваними Туреччиною. Значимість Саракіба полягає в його розташуванні на перетині двох шосе, одне з яких проходить через всю Сирію з півночі на південь, а друге веде до Латакії, де знаходиться головний морський порт країни і авіабаза Хмеймім.

Поділитись