Асад прокоментував відносини Сирії та Туреччини

Асад прокоментував відносини Сирії та Туреччини

Сирія не скоювала жодної ворожої дії щодо Туреччини. Про це в інтерв’ю російському телеканалу заявив сирійський лідер Башар Асад.

“Ми говоримо про турків як про братерський народ. Я зараз питаю турецький народ: «Яка у вас проблема з Сирією?». Що це за проблема, заради якої повинні вмирати громадяни Туреччини? Яку ворожу дію – велику чи малу – Сирія зробила проти Туреччини під час війни або до війни? Її немає і не було”, – сказав він.

Як зазначив глава держави, є сирійсько-турецькі шлюби, сім’ї, життєві загальні інтереси.

«У Туреччині багато етнічних сирійців, а Сирії – багато етнічних турків. Це взаємне проникнення культур обумовлено історично, тому нелогічно, щоб між ними і нами були серйозні розбіжності», – додав Асад.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявляв, що його переговори з російським лідером Володимиром Путіним в Москві 5 березня мають привести до негайного припинення вогню в Сирії.

Як зазначав у кінці лютого Ердоган, він запропонував Путіну залишити Анкару «один на один» з владою Сирії. За його словами, Туреччина увійшла до Сирії «не по запрошенню» Асада, а «на запрошення сирійського народу».

Поділитись