Туреччина вперше застосувала “рій дронів” в Сирії

Туреччина вперше застосувала “рій дронів” в Сирії

Турецькі військові вперше застосували в Сирії «рій дронів» для боротьби з урядовим силами, підтримуваними Росією. Про це повідомив Bloomberg високопоставлений турецький чиновник.


Співрозмовник видання зазначив, що така «військова новинка» довела технологічні можливості Туреччини на полі бою. Крім того, він підкреслив, що Анкара розгорнула «безпрецедентне» число безпілотників у відповідь на авіаудар, в результаті якого загинули 33 турецьких військовослужбовців. Чиновник розповів, що «рій дронів» вперше в історії дозволив взяти під контроль таку велику територію.

Російський військовий кореспондент Євген Піддубний при цьому в своєму Telegram-каналі повідомив, що турецькі безпілотники забезпечували перевагу на полі бою підтримуваним Туреччиною силам тільки три дні – солдати сирійської армії оцінили нову загрозу і перебудувалися. Крім того, він зазначив, що важкі бої в стратегічно важливому місті Саракіб тривають.

Раніше повідомлялося, що турецькі військові розширили географію ударів по Сирії: їх безпілотники вразили кілька об’єктів не тільки в провінціях Ідліб і Алеппо, але і в Хамі, розташованої на заході центральної частини республіки. За інформацією військового джерела, турецькі безпілотники били по сирійським військовим конвоям і оборонним позиціям. Відомо, що 1 березня урядовим силам вдалося збити щонайменше чотири турецьких безпілотника.

Завдавати ударів по позиціях сусідній з Алеппо провінції Ідліб Туреччина почала вночі 28 лютого. Ця атака стала відповіддю на обстріл турецького конвою в районі Джебель-аз-Завія, в результаті якого загинули 33 військовослужбовців, ще 32 – отримали поранення. Туреччина пообіцяла помститися президенту Сирії Башару Асаду за загибель солдатів і скликала нараду Ради НАТО.

Поділитись