РФ підготувала жорстку відповідь на дії ВМС США в акваторії Північного морського шляху

РФ підготувала жорстку відповідь на дії ВМС США в акваторії Північного морського шляху

Росія готова план дій на випадок можливих провокацій з боку кораблів військово-морських сил США в акваторії Північного морського шляху.

Про це повідомляє російський журнал для воєначальників «Військова думка», який випускає Міністерство оборони. Як зазначає видання, американські судна можуть маневрувати поряд із місцями дислокації військ Північного флоту чи Східного військового округу. Не виключається, що вони здатні скинути у воду хімічно небезпечні речовини, щоб потім звинуватити Росію у порушенні екології.

Для протидії подібним провокаціям Міноборони спільно із ФСБ запланувало комплекс заходів. У тому числі, нарощування засобів розвідки та поразки на архіпелагах та узбережжі Північного Льодовитого океану та підвищення інтенсивності польотів авіації. Також буде встановлене стеження зброєю за кораблями. Передбачені й практичні дії, які дозволять припинити несанкціонований прохід проливних зон в акваторії, що є однією з найперспективніших транспортних магістралей, особливо у контексті глобального потепління.

Раніше стало відомо, що багатоцільовий корвет «Меркурій» проекту 20380, який побудували на «Північній верфі» у Санкт-Петербурзі, вийшов на випробування до Фінської затоки.

Поділитись