Україна почала експортувати зерно за новим маршрутом

Україна почала експортувати зерно за новим маршрутом

Генеральний директор компанії «Українське Дунайське пароплавство» Дмитро Москаленко заявив про початок роботи проекту «Дунайський зерновий шлях».

Про це він повідомив у соціальних мережах.

«Наш «Дунайський зерновий шлях» вже розпочинає роботу. Це безпечна та гарантована доставка аграрної продукції з річкового порту одразу на морське судно великого тоннажу. Весь логістичний ланцюжок здійснюється та контролюється компанією «Українське Дунайське пароплавство», — сказано в повідомленні.

Наголошується, що в рамках проекту компанія інвестувала у створення власної перевалки зернових, а також домовилася з румунською групою компаній TTS про створення більш ефективної та швидкої схеми перевалки зернових у порту міста Констанца.

29 жовтня Міністерство оборони Росії заявило про зупинення участі РФ у зерновій угоді. Цього ж дня російське оборонне відомство повідомляло, що кораблі Чорноморського флоту рано-вранці зазнали атак з боку українських військ. Уточнялося, що українська армія використовувала дев’ять дронів та сім автономних морських безпілотних апаратів.

У Стамбулі 22 липня представники Росії, України, Туреччини та ООН підписали угоди про зняття обмежень на постачання російських продуктів на експорт та сприяння Росії вивезенню українського зерна. Угода передбачає вивезення українського зерна, продовольства та добрив Чорним морем з трьох портів, включаючи Одесу.

Поділитись