«Ірландія – найслабша ланка Європи», – Foreign Policy

«Ірландія – найслабша ланка Європи», – Foreign Policy

На початку лютого російський флот провів навчання на краю територіальних вод Ірландії, через шість місяців біля виняткової економічної зони країни знову були помічені російські військові кораблі, у тому числі крейсер «Маршал Устинов».

Foreign Policy не радить розраховувати, що Ірландія візьме будь-яку участь у стримуванні Росії: із символічним флотом із шести патрульних кораблів та щорічними витратами на оборону трохи більше мільярда євро Ірландія – найменш підготовлена ​​до військового протистояння європейська країна.

За версією видання, «кричуча зневага» Дубліном власною безпекою та обороною найнебезпечніше для самої Ірландії, яка повністю залежить від відкритих торгових шляхів і має великі газові родовища на шельфі. При цьому деякі країни відіграють таку ж важливу роль у забезпеченні безпеки широких західних кордонів Європи – Ірландія стратегічно розташована на околиці Європи в північній частині Атлантичного океану. При цьому дві третини ірландських виборців не хочуть жодних змін у ірландській політиці військового нейтралітету.

Поділитись