Республіканці США готуються зірвати двопартійну угоду щодо допомоги Україні

Республіканці США готуються зірвати двопартійну угоду щодо допомоги Україні

Республіканці США готуються зірвати двопартійну угоду щодо допомоги Україні.

Про це пише Financial Times.

Цей законопроект «може стати останнім шансом для адміністрації Байдена досягти нової військової підтримки України».

Провідні республіканці в Палаті представників вже виступили із спільною заявою, в якій йдеться, що “будь-який розгляд цього законопроекту Сенату в його нинішній формі – марна трата часу”.

Але й у самому Сенаті документ може провалитися. Його мають підтримати щонайменше 12 із 49 сенаторів-республіканців, оскільки очікується, що деякі демократи також проголосують проти нього, оскільки вважають прикордонні заходи надто драконівськими.

«Але критика з боку деяких законодавців-республіканців була жорстокою – і, схоже, вона прирікає законопроект на провал. Навіть деякі сенатори-республіканці, близькі до керівництва партії, яке схвалило угоду, вагаються або висловлюють явну незгоду», – йдеться у статті.

Видання нагадує, що щонайменше 19 сенаторів-республіканців заявили, що голосуватимуть проти законопроекту, »що означає його провал із першого разу».

Це «ще одна ознака зростання числа і впливу прихильників жорсткої ізоляційної лінії на Капітолійському пагорбі в міру того, як Трамп зміцнює своє панування над партією».

Поділитись