Axios: сенатори США підтримують проведення зустрічі Путіна і Байдена

Axios: сенатори США підтримують проведення зустрічі Путіна і Байдена

Члени Сенату США від Демократичної і Республіканської партій виступили на підтримку ідеї про можливе проведення зустрічі президентів Сполучених Штатів і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна.

Про це повідомляє видання Axios, посилаючись на законодавців.

Так, сенатор-республіканець Марко Рубіо висловив думку, що зустріч лідерів двох держав «повинна статися».

«Незалежно від того, які у нас занепокоєння з приводу Путіна, у нього є ядерна зброя», – сказав політик.

За його словами, лише одне «це вже означає», що американська сторона повинна «якось взаємодіяти» з російським лідером.

Разом з тим республіканець Річард Берр заявив, що у зустрічі немає «ніяких мінусів». Конгресмен Бен Кардін же назвав зустріч глав США і РФ «хорошою ідеєю», звернувши увагу на те, що на порядку стоять такі питання, як Україна і кібератаки.

Відзначається, що деякі із сенаторів з ними не згодні.

Сенатор-республіканець Джим Ріш вважає, що вже відомо, як буде проходити діалог між двома президентами. За його словами, Байдену слід до зустрічі з Путіним ввести санкції проти «Північного потоку – 2». Таку ж думку висловив і сенатор Тед Круз.

В середині квітня 46-й президент США під час телефонної розмови з Володимиром Путіним запропонував йому провести особисту зустріч в третій країні.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков в свою чергу пояснив, що офіційної відповіді щодо участі Володимира Путіна в саміті за участю американського лідера Джо Байдена не було. За словами представника Кремля, зараз дана пропозиція вивчається.

Поділитись