У США розповіли, як змусили Путіна відвести війська від України

У США розповіли, як змусили Путіна відвести війська від України

У США впевнені, що тиск президента Джо Байдена, а також НАТО стало причиною відводу Росією своїх військ від кордону з Україною.

Там вважають, що зараз спостерігається “зростаюча нестійкість позиції” російського лідера Володимира Путіна і закликають це використовувати.

Як наголошується в статті американського видання National Review в перекладі ИноСМИ, нарощування сил Росією на кордоні з Україною виявилося масштабніше, ніж у 2014 перед захопленням Криму.

“Москва відступила в результаті скоординованих дипломатичних зусиль. Байден, який раніше не розмовляв з президентом України Володимиром Зеленським, все ж вирішив подзвонити українському лідеру, щоб повідомити про незмінну підтримку Америки «перед обличчям триваючої агресії Росії»”, – йдеться в матеріалі.

Там вважають, що з цієї розмови почалася масштабна міжурядова і трансатлантична дипломатична кампанія, яка включала не тільки телефонні переговори американських чиновників з українськими, а й поїздку держсекретаря США Ентоні Блінкена в Брюссель і офіційні заяви урядів Німеччини та Франції.

“Зростаючу нестійкість позицій Путіна неможливо не помітити, і її необхідно використовувати”, – пише автор матеріалу.

У статті також зазначається, що дипломатичний скандал Росії з Чехією запустив ланцюгову реакцію і російських дипломатів також вислали з країн Балтії, Словаччини, Болгарії і Польщі.

Також видання повідомило, що небезпеку для президента Росії несе справа Навального, так як США обіцяли ввести жорсткі санкції у разі смерті опозиціонера в тюрмі.

У той же час, наголошується в статті, адміністрація Байдена поки так і не змогла поставити хрест на російському проекті “Північний потік-2”, який користується рішучою підтримкою Німеччини.

Але, вважає автор матеріалу, “адміністрація Байдена повинна активізувати свої зусилля з постачання українських сил адекватними засобами розвідки, спостереження і рекогносцировки та зробити так, щоб українські війська були озброєні до зубів зброєю, здатною стримати майбутню атаку Росії”.

Поділитись