Путін звільнив Герасимова з посади командувача російських військ в Україні

Путін звільнив Герасимова з посади командувача російських військ в Україні

Володимир Путін звільнив генерала Валерія Герасимова з посади командувача російських військ в Україні.

Про це пише Daily Mail з посиланням на російські ЗМІ.

Також із посиланням на ті самі ЗМІ стверджується, що Герасимова змінив командувач ВДВ генерал-полковник Михайло Теплинський.

«Герасимов залишиться керувати російською армією як начальник Генштабу, але загальна відповідальність за війну тепер лягає на Теплинського, який командує повітряно-десантними військами країни», — стверджується у статті видання.

Зазначив, що в російських ЗМІ нічого не йшлося про звільнення Герасимова з посади керівника угруповання російських військ в Україні (цю посаду він обіймає з січня 2023 року).

Водночас, чутки про те, що Теплинського чекає на підвищення, а також про те, що саме він зараз де-факто відповідає за дії російських військ на лінії фронту в Україні, курсують у російських військових телеграм-каналах уже кілька тижнів. Хоча поки що офіційно вони не підтвердилися.

Уродженець Донецької області Михайло Теплинський вважається одним із найздібніших російських воєначальників. У минулому телеграм-канали писали про його конфлікт із Герасимовим, але з березня Теплинський повернувся на фронт, де з ним зустрічався Путін.

Також телеграм-канали писали, що Теплинський назвав «зрадницьким» заколот Пригожина і закликав «вагнерівців», які не підтримали його, йти служити у ВДВ РФ.

Поділитись