Американці звинуватили главу генштабу в зраді на користь Росії

Американці звинуватили главу генштабу в зраді на користь Росії

У столиці Фінляндії Гельсінкі зустрілися глава Об’єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі і начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов.

Деякі політики на Заході вже робили ставки, що переговори закінчаться мало не початком Третьої світової війни. На щастя, все закінчилося дипломатично.

Як повідомили в Міноборони РФ, сторони міркували на тему зниження ризиків і вирішення конфліктів. Підкреслюється, що нюанси розмови воєначальники вирішили зберегти в таємниці.

За кордоном цю зустріч сприйняли як зраду американського «яструба». Користувачі американського медіахолдингу Fox News цікаво прокоментували подію.

«А я-то думав, що таємна зустріч з росіянами – це зрада», – вважає Betterthanlife.

«А тепер згадайте, як купка юристів і генералів вимагала відставки Трампа. І який скандал з цього роздули ЗМІ. А на цей раз ні гу-гу, хоча, як на мене, це набагато серйозніше », – пише ConservativeAZ.

«Значить, цей генерал сам призначив себе відповідальним за зовнішню політику Сполучених Штатів? Ніхто в уряді не ставить це під сумнів або не заперечує? » – обурений Chobbes.

«Хіба це не було б російським змовою? Він знову вийшов за рамки своєї субординації», – панікує Animosque.

«Байден занадто слабкий, щоб щось зробити з Марком Міллі, плюс – це гарна можливість для адміністрації відвернути громадськість від фіаско в Афганістані», – вважає Mdcclxxvi.

«Якби у цього хлопця була хоч крапля честі, він би вже пішов зі свого поста», – заявив HotCarl80.

«Міллі запитав Герасимова, чи є у росіян проблеми з повсюдними прихильниками переваги білої раси в рядах, на що генерал відповів: “Ні … ми зосереджені на перемозі в війнах, а не на битвах в соціальних мережах», – пише WhoisJohnGalt597.

В цілому американські громадяни не задоволені зустріччю американського генерала з представником Міноборони РФ. Вони бачать в цих переговорах зрада інтересів США.

Поділитись