Путін готовий пожертвувати п’ятдесятьма тисячами росіян в Україні

Путін готовий пожертвувати п’ятдесятьма тисячами росіян в Україні

Путін у режимі відеоконференції провів нараду з Миколою Патрушевим, Сергієм Шойгу, Валерієм Герасимовим та Олександром Бортниковим.

Під час обговорення поточної ситуації на фронті зайшлося про втрати російських військ, і Валерій Герасимов охарактеризував втрати як «істотні». На цьому путін перебив Герасимова і запитав, що означає істотні? Не дочекавшись відповіді, путін продовжив, що допустимі втрати і тридцять і п’ятдесят тисяч чоловік це ніщо порівняно з тими цілями, яких буде досягнуто після перемоги.

Нові терміни «перемоги» путін обмежив 7 травня, саме до цієї дати він планує змусити українське керівництво підписати угоду, яку можна буде подати як капітуляцію та провести «тріумфальний парад перемоги».

У процесі наради путін докорив Герасимову великі втрати озброєнь на фронті і запропонував розумніше підходити до використання військової техніки. Тобто, путін безпосередньо пропонує Герасимову не зважати на людські втрати, а берегти техніку.

Виходячи з цього, на нараді знову постало питання про мобілізацію, і Патрушев доповів, що підготовка до мобілізації завершена і, якщо буде розпорядження, мобілізацію проведуть оперативно та в найкоротший термін.

Що особливо було помітно під час наради, крім роздратування путіна на слова Герасимова, то це прохолодне ставлення президента до Бортникова. Під час наради путін залишив доповідь та репліки директора ФСБ поза увагою.

Поділитись