Путін закликав готуватися до тривалої війни в Україні

Путін закликав готуватися до тривалої війни в Україні

Президент Росії Володимир Путін у вівторок заявив, що готується до тривалої війни в Україні. 

Виступаючи протягом кількох годин на економічному форумі в російському портовому місті Владивостоці на Тихому океані, Путін заявив, що контрнаступ України проти російських військ поки що провалився, а українська армія зазнала під час атак тяжких втрат у 71 тисячу осіб.

Тільки коли Україна буде вичерпана у питаннях людей, техніки та боєприпасів, вона зможе заговорити про мир, заявив він, відповідаючи на запитання російського телеведучого щодо того, скільки триватиме війна в Україні.

Однак він заявив, що Київ використовуватиме будь-яке припинення бойових дій «для поповнення своїх ресурсів та відновлення боєздатності своїх збройних сил».

Путін сказав, що багато потенційних посередників запитували його, чи готова Росія припинити бойові дії, але сказав, що Росія навряд чи зможе це зробити, коли зіткнеться з українським контрнаступом.

Щоб був хоч якийсь шанс на переговори, заявив Путін, Україні спочатку доведеться скасувати добровільну юридичну заборону мирних переговорів і пояснити, чого вона хоче.

«Тоді подивимося», – сказав Путін.

Поділитись