Bloomberg дізнався, про що Ердоган проситиме Путіна в Сочі

Bloomberg дізнався, про що Ердоган проситиме Путіна в Сочі

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в ході зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним закличе Москву допомогти запобігти атакам бійців курдських воєнізованих формувань проти турецьких військових на півночі Сирії, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

За словами турецького офіційного особи, яка побажала залишитися анонімним, Анкара хоче, щоб Росія запобігла атаки на турецьких солдатів з боку членів воєнізованих курдських формувань, що діють на територіях, які контролюють російські сили або підтримувані Москвою сирійські сили.

Джерело агентства уточнив, що мова йде про відхід бійців Сил самооборони сирійських курдів (YPG) з міст Манбідж і Телль-Ріф’ат, як це було погоджено Туреччиною і Росією в 2019 році.

Відповідно до російсько-турецьким меморандумом, укладеним 22 жовтня 2019 року в Сочі, все формування курдських ополченців з Загонів народної самооборони повинні бути відведені на 30 км від кордону з Туреччиною на північному сході Сирії, а також всі підрозділи загонів повинні бути виведені з міст Манбідж і Телль-Ріф’ата.

Двостороння зустріч Путіна і Ердогана відбудеться в Сочі 29 вересня.

Поділитись