Підтверджено початок робіт із будівництва другого літака Ан-225 «Мрія»

Підтверджено початок робіт із будівництва другого літака Ан-225 «Мрія»

ДП «Антонов» підтверджує інформацію про початок робіт з будівництва літака Ан-225 «Мрія».

Після появи відомостей про те, що українські конструктори вже розпочали складання другого екземпляра військово-транспортного літака Ан-225, який є найбільшим у світі транспортним літаком, представники ДП «Антонов» підтвердили відомості щодо робіт, що ведуться, проте зробили низку уточнень.

За даними українських авіабудівників, вартість будівництва другого льотного екземпляра літака Ан-225 «Мрія» складе близько 500 млн. доларів, що є не такою великою сумою, як передбачалося спочатку. Терміни будівництва, з очевидних причин, не уточнюються, проте відомо про те, що близько третини деталей літака вже є у підприємства. У той же час, наголошується, що зараз ведеться не саме будівництво, а здійснюються конструкторські роботи.

«У викладі інформації з посиланням на виконавчого генерального директора ДП «Антонов» про будівництво нової «Мрії», поширеної виданням «Bild» та деякими українськими ЗМІ, було допущено неточність. Нині розпочалися конструкторські роботи у цьому напрямі. За наявною експертною оцінкою, нині є близько 30 відсотків комплектуючих, які можна використовувати для другого зразка. Вартість будівництва літака оцінюється щонайменше 500 млн. євро. Однак про конкретну суму поки що говорити рано», – повідомляє ДП «Антонов».

Відомо про те, що роботи над будівництвом літака Ан-225 здійснюються з низкою інших країн, що може значною мірою прискорити процес створення літака, проте поки що будь-які подробиці щодо цього не уточнюються.

Поділитись